Estetica dento-faciala

Estetica dento-faciala

Care ar putea fi urmatorul nivel in estetica dentara?

Stomatologia estetica a fost considerata un “boom” absolut in ultimii 30 de ani, mai ales cand ne referim la procedee moderne de albire a dintilor sau la fatete ceramice non prep si minimal prep. Estetica dentara nu mai este un domeniu de nisa, aproape fiecare medic sau cabinet realizeaza acest tip de tratamente in practica zilnica. Totusi, noi, ca medici stomatologi, avem tendinta de a ne limita la estetica dentara la nivel intra-oral, desi frumusetea absoluta este data tocmai de incadrarea dintintilor in imaginea de ansamblu, buze, fata.

Odata aliniati perfect, dintii nu pot fi si mai mult aliniati… Odata albiti pana la cea mai deschisa nuanta, la cererea expresa a pacientilor, dintii nu mai pot fi albiti si mai mult… Intrebarea este, care ar putea fi urmatorul pas? Ce am putea face pentru a nu ne plafona in propriile realizari?

Este momentul in care trebuie sa avansam cu ceea ce am realizat in estetica dentara si sa integram aceste rezultate in ansamblul tesuturilor inconjuratoare, creand astfel un rezultat estetic dento-facial ce va pune in valoare fiecare detaliu in parte.

Fatete ceramice non prep si minimal prep

Fatelele ceramice no prep si minimal prep sunt foite subtiri de ceramica, de pana la 0,3 mm, ce se atasaza adeziv pe suprafata dintilor fara slefuire (fatete no prep, lumineers) sau doar cu o usoara schitare a limitelor la nivelul smaltului si care ofera un rezultat estetic excelent si o bio-integrare totala. Gasiti mai multe informatii in articolul nostru despre fatete dentare clic aici

Estetica muco-gingivala

Procedura recomandata este albirea cu gel activat de lampa led. Este o procedura sigura, efectuata in cabinet intr-o singura sedinta de aproximativ 45 minute si este urmarita de catre medicul stomatolog, asigurand un rezultat predictibil si stabil. Oportunitatea albirii dintilor este insa analizata de catre medicul stomatolog, tinandu-se cont de aspecte legate de carioactivitatea individuala, dar si de eventualul tratament protetic/ estetic ce urmeaza a fi efectuat.

Estetica dento-faciala

Primul pas in biointegrarea estetica a dintilor in ansamblul tesuturilor moi inconjuratoare, il reprezinta tratamentele de estetica muco-gingivala. Aceste tratamente minimal invazive, aflate la limita dintre parodontologie, estetica dentara si estetica faciala, se refera la rezolvarea problemelor legate de nivelul conturului gingival (retractii gingivale sau gingie coborata), volum gingival, lipsa papilelor interdentare, etc.

Estetica buzelor si mezoterapie

Terapia de umplere dermică restabilește volumul pierdut al țesuturilor moi ale feței. Persoanele mai tinere au pielea fetei neteda. Pe masura ce se inainteaza in varsta, volumul se pierde prin pierderea fibrelor de colagen și a tesutului adipos de la nivelul fetei, incepand sa apara zone de piele cu aspect imbatranit si riduri. “Filler”-ele dermice, ca si corecție a acestui proces de îmbătrânire, au fost acceptate de către pacienti din intreaga lume, prin prisma efectelor sale imediate, al costului rezonabil și a ușurinței aplicarii lor.

Desi nu este posibila o refacere rapida pentru zonele cu riduri severe, exista optiuni noi de tratament si terapii combinate disponibile pentru a incetini procesul imbatranirii (mai ales in zone cu impact vizual precum buzele si fata), cea mai recenta fiind utilizarea factorilor de crestere, al carui varf de gama este considerat Plasma Rich Growth Factors (PRGF), un tratament regenerativ natural disponibil acum in clinica noastra.

Galerie foto

Sari la bara de unelte