Alecsandru Ionescu – Medic stomatolog

Medicul stomatolog

Dupa absolvirea Facultatii de Stomatologie din cadrul UMF “Carol Davila” Bucuresti in anul 2001, in paralel cu stagiatura in cadrul Spitalului Clinic de Stomatologie “Dr. Dan Theodorescu”, am inceput lucrul in practica privata in cabinetul nou infiintat Smilemed.

In anul 2004 am inceput cursurile de competenta / specializare in Implantologie Orala si in Radioimagistica Dentara si Dento-Faciala, finalizate un an mai tarziu.

Infiintarea Societatii de Stomatologie Estetica din Romania (SSER) a fost urmata de primul Congres International de Estetica Dentara organizat la Bucuresti. Din anul 2004 am intrat in consiliul director al SSER ca director organizare evenimente, implicandu-ma activ in organizarea congreselor si expozitiilor incepand cu editia din 2005.

A urmat aderarea la Societatea Europeana de Estetica Dentara – ESCD (2005) si acceptarea ca fellow member in cadrul Academiei Internationale pentru Estetica Dento Faciala – IADFE (New York – 2008).

Anul 2007 a reprezentat inaugurarea clinicii aesthetics ONE Dental Center Bucovina, ce s-a dorit a fi inca de la inceput un centru de excelenta in stomatologie, locul “unde stiinta se îmbina cu arta pentru a crea un zambet natural”. Impreuna cu echipa nou formata, am dezvoltat ideea ca  “stomatologia este o stiinta exacta, iar noi doar ii punem in valoare frumusetea…”.

Evenimentul care m-a marcat profund a fost prima misiune umanitara desfasurata in Sahara de Vest, “caravane dentaire Maroc 2008”, organizata de Asociatia de Prietenie Romano-Marocana.

In paralel cu practica privata, incepand cu anul 2005 m-am implicat in diverse proiecte stiintifice alaturi de colegii mei din SSER, in proiecte publicistice, fiind cofondator al prestigioasei reviste Quintessence International Romania si ulterior membru in comitetul stiintific al Cosmetic Dentistry Romania si totodata coautor al compendiului de estetica dentara “Comprehensive Esthetic Dentistry”, publicat de catre prestigioasa editura Quintessence International in anul 2015 si tradus ulterior in limba engleza si chineza.

In vara anului 2014 am inaugurat noua clinica aesthetics ONE Ferdinand, centru medical dedicat stomatologiei minim invazive, punand accent pe estetica dentara, implantologie orala, microscopie, si unde am implementat inca de la inceput conceptul “less is more”.

Finele anului 2014 mi-a deschis un nou drum în viata profesionala prin demararea unui amplu studiu doctoral, pornind de la o tehnica chirurgicala minim invaziva „open healing”, studiu finalizat si publicat in anul 2019, odata cu acordarea de catre UMF „Carol Davila” a titlului de Doctor in Stiinte Medicale, specialitatea Implantologie Orala.

Din anul 2019 sunt membru fellow al ICOI (International Congress of Oral Implantology) si mambru fondator al societatii romane pentru stomatologie digitala (Romanian Society for Digital Dentistry). In anul 2020 am fost invitat sa ma alatur consiliului editorial al celei mai vechi reviste stiintifice de profil din Romania, Romanian Journal of Stomatology.

In pezent sustin cursuri postuniversitare de perfectionare in implantologie orala minim invaziva, piezo chirurgie si stomatologie digitala in Bucuresti, in tara si in Uniunea Europeana, precum si in centre universitare internationale precum Zurich sau Manchester.

In final, doresc sa multumesc tuturor colegilor si colaboratorilor, partenerilor stiintifici si clinicilor partenere, pentru efortul depus in sustinearea unui act medical fara compromis, care confera pacientilor starea de sanatate de care au nevoie.

In ceea ce va priveste, stimati pacienti, increderea dumneavoastra cladita in toti acesti 15 ani in echipa noastra, ne onoreaza si ne stimuleaza sa fim mai buni in fiecare zi.

Dr. Alecsandru IONESCU

  • Licentiat: Facultatea de Stomatologie din cadrul UMF “Carol Davila” Bucuresti
  • Doctor in Stiinte Medicale: Implantologie Orala
  • Experienta profesionala: 20 ani
Sari la bara de unelte