Ortodontie

Ortodontie

Tratamente ortodontice la copii si adulti

Cum functioneaza? Multa lume apeleaza la aparatul dentar, la recomandarea dentistului sau a ortodontului, insa nu toti stiu si cum functioneaza acest aparat. Pe scurt, aparatul aplica o presiune asupra dintilor, pentru a-i deplasa incet in pozitia corecta. Miscarea dintilor trebuie realizata prin deplasarea acestora prin mijlocul osului alveolar.

Durata. Durata purtarii aparatului variaza de la persoana la persoana, in functie de gravitatea problemei, de distanta pe care trebuie sa se miste dintii, de sanatatea acestora, a gingiilor si a osului care sustine dintii. De asemenea, foarte important este ca pacientul sa urmeze cu strictete indicatiile medicului stomatolog. Daca este sa facem o medie, un aparat dentar se poarta intre 2 si 3 ani. In tot acest timp, trebuie sa va prezentati la ortodont in fiecare luna, pentru ca acesta sa poata verifica daca aparatul exercita o presiune corecta asupra dintilor si sa il poata ajusta in caz de nevoie.

Durerea. Este adevarat ca anumite ajustari aduse aparatului va pot face sa simtiti disconfort sau o usoara durere. Daca durerea devine prea mare, puteti apela la antiinflamatoare sau discutati cu medicul dumneavoastra.

Cum influenteaza varsta? Tinand cont ca osul adultului nu mai este in crestere, anumire corectii nu mai pot fi obtinute. In plus, in cazul adultilor, simplul aparat este posibil sa nu mai fie suficient si sa se recurga si la alte metode suplimentare de indreptare a dintilor. In concluzie, aparatul dentar este o solutie atat pentru copii, cat si pentru adulti, al carui mod si timp de utilizare variaza de la persoana la persoana, dar al carui efect este acelasi: de a imbunatati aspectul estetic, dar si calitatea muscaturii.

Ortodontia invizibila

Adresabilitatea din ce in ce mai crescuta a adultilor pentru tratamentele ortodontice, au determinat aparitia unor aparate ortodontice care sa afecteze foarte putin sau deloc estetica pacientilor. Din aceasta categorie de sisteme ortodontice fac parte:

  • aparatele ortodontice linguale (Incognito);
  • alignerele ortodontice (Invisalign).

Aparate ortodontice linguale

Ortodontia linguala este singura modalitate de tratament care nu afecteaza din punct de vedere estetic aspectul pacientului, pe parcursul perioadei de tratament. Aceste aparate dentare linguale, sunt complet invizibile din exterior. Variantele cele mai moderne ale acestor sisteme sunt complet individualizate pentru fiecare pacient in parte. Cele mai precise aparate ortodontice linguale, Incognito, datorita tehnologiei de fabricare, au o precizie de 100% si sunt concepute special pentru un rezultat terapeutic si un confort excelent.

Avantajele aparatelor ortodontice linguale:

  • Sunt cele mai estetice;
  • Confortabile pentru buze si obraji;
  • Elimina posibilitatea aparitiei decalcificarilor pe suprafata vestibulara a dintilor;
  • Complet individualizate si realizate cu cea mai moderna tehnologie CAD-CAM.

Alignere ortodontice

Alignerele ortodontice sunt reprezentate de o serie de gutiere mobilizabile, transparente, personalizate care permit tratamentul inghesuirilor, sau spatierilor dentare mici, precum si a eventualelor recidive ortodontice. Alignerele au multiple calitati: sunt estetice, comfortabile, usor de aplicat si purtat.
Invisalign, unul dintre cele mai moderne si performante sisteme de alignere, combina diagnosticul si planul de tratament cu ultimele descoperiri in tehnologia grafica 3D computerizata.

Avantajele pentru pacient ale tratamentului ortodontic cu alignere sunt:

  • Sunt aproape invizibile;
  • Tratamentul este confortabil, deoarece nu exista elemente care sa poata determina iritatii ale tesuturilor moi;
  • Sunt mobilizabile, permitand indepartarea lor si realizarea riguroasa a igienei cavitatii orale.

Invisalign reprezinta un sistem de tratament bazat pe tehnologii de ultima generatie si sustinut de studii si o munca de cercetare riguroasa. Aceasta metoda de tratament si-a dovedit eficienta in studii clinice efectuate in universitati si cabinete private din toata lumea. Pentru fiecare pacient sunt confectionate o serie de Alignere individualizate, care prin purtare succesiva permit deplasarea dintilor in conformitate cu planul de tratament pe care medicul ortodont certificat Invisalign l-a stabilit pentru dumneavoastra. Fiecare Aligner trebuie purtat doua saptamani, cu o durata minima de purtare de 22 de ore in fiecare zi, pentru a determina deplasarea dintilor din aproape in aproape pana la atingerea rezultatelor dorite.

Sari la bara de unelte