Stomatologia digitala

Stomatologia digitala

Stomatologia digitala - viitorul este acum!

Stomatologia digitala s-a dezvoltat in ultimii ani prin imbinarea tehnologiei cu medicina dentara si a ajuns in ziua de astazi la apogeu, prin prisma faptului ca rezultatele obtinute prin tehnicile digitale au reusit sa egaleze si chiar sa depasasca rezultatele obtinute pana acum prin tehnicile conventionale.

Digitalizarea si isi are radacinile inca din anii ’70, cand Profesorul Francois Duret a introdus CAD/CAM in stomatologie (computer-aided design and computer-aided manufacturing) si mult timp lumea medicala a aratat scepticism impins la limita negarii in ceea ce priveste posibilitatea ca tehnologia sa poata inlocui arta si talentul individual intr-o profesie direct dependenta de manualitatea tehnicianului dentar. In ziua de astazi insa, asistarea digitala incepe de la prima vizita, astfel incat procedurile efectuate sa fie precise si eficiente, atat in stadiul de diagnostic, cat si in stadiul restaurarilor dentare.

Protetica este specialitatea care vizează refacerea şi menţinerea funcţiei, confortului, înfăţişării şi sănătăţii pacientului prin restaurarea dinţilor naturali şi/sau înlocuirea dinţilor absenţi şi a ţesuturilor orale şi oro-maxilo-faciale. Conceptele terapeutice actuale, materialele actuale si aparatura moderna ne permit abordări terapeutice minim-invazive uneori chiar non – invazive.

Sari la bara de unelte