Diagnosticul si planul de tratament

Diagnosticul si planul de tratament

Pe langa informatiile oferite de consultatia clinica primara si de investigatiile imagistice, urmatoarele proceduri completeaza fisa pacientului alaturi de analiza functional-estetica in vederea stabilirii diagnosticului corect si a planului de tratament personalizat:

  • setul de fotografii digitale cu situatia initiala;
  • inregistrarea video;
  • inregistrarea modelelelor de studiu cu situatia initiala;
  • discutie/ interviu medic – pacient cu completarea formularului estetic (“esthetic check-list”). Toate aceste informatii inregistrate in prima etapa a consultatiei, vor putea creiona diagnosticul si planul ideal de tratament, ce urmeaza a fi detaliat impreuna cu pacientul in cea de-a doua etapa a consultatiei initiale.

Importanta diagnosticului corect

Stabilirea corecta a diagnosticului, in concordanta cu conditia generala si locala a pacientului, are o importanta deosebita in alegerea planului de tratament, dar mai ales a fiabilitatii tratamentului ales pe termen lung.

Planul de tratament

Dupa analiza tuturor informatiilor inregistrate, pacientului i se va prezenta conceptul de tratament, planul ideal de tratament pentru situatia clinica existenta, dar si alternative de tratament. Totodata, pacientul va putea vizualiza cazuri reale similare, tratate de-a lungul timpului in cadrul clinicii, cu imaginile initiale, cele de la finalizarea tratamentului si mai ales cele inregistrate la intervale mai mari de control, acesta fiind unul dintre cele mai importante criterii de selectie a medicului pentru un pacient ce se doreste a fi bine informat.

0
Experienta
0
Cercetari
0
Cursuri si congrese
Sari la bara de unelte