Chirurgie orala si maxilo-faciala

Chirurgie orala si maxilo-faciala

Chirurgia orala minim invaziva

Chirurgia si implantologia orala s-au dezvoltat in ultimii ani ca rezultat al cerintelor pacientilor pentru estetica. Pentru a putea obtine un astfel de rezultat estetic, s-a recurs din ce in ce mai mult la aditii si reconstructii de tesuturi dure si moi. Desi tendinta generala a fost, si este inca, orientata catre interventii cat mai ample si sofisticate, un grup elitist de medici specialisti a dezvoltat un curent bazat pe concepte de tratament minimal invazive, biologie si confortul pacientului. Clinica aesthetics ONE este centru de excelenta si de training pentru conceptul biologic, minim invaziv „open healing”.

Reconstructia crestelor osoase alveolare prin metoda 'open healing'

Regenerarea tisulara ghidata este in acest moment cea mai des folosita tehnica de augmentare a crestrei alveolare si se refera la utilizarea unei membrane acoperite de un lambou suturat etans care separa si protejaza materialul de aditie de cavitatea orala.

In ultimii 10 ani, am analizat daca augmentarea crestei alveolare folosind o membrana de colagen resorbabila ce este lasata in mod deliberat “descoperita”, fara a fi acoperita de lambou, reprezinta o alternativa la metoda clasica de regenerare tisulara ghidata, prin crearea unui os de o calitate mai buna, dar si prin cresterea confortului pacientului in practica zilnica.

Rezultatele analizei clinice au oferit o perceptie mai buna asupra bazelor stiintifice ale abordarii minimal invazive folosind protocolul “open healing”, implantarea “flapless” si planificarea “inversa” a tratamentului tinand cont de respectarea principiilor biologice.

Socket preservation

„Socket preservation” reprezinta tratamentul efectuat intraoperator, imediat dupa extractia dentara si presupune „umplerea” alveolei postextractionale cu un material de aditie. Asa cum este descris in literatura de specialitate, in primii doi pana la trei ani de la efectuarea unei extractii dentare, osul adiacent zonei respective se resoarbe in proportie de 40 pana la 65%. Din nefericire, extractia dentara simpla fara utilizarea unor proceduri de aditie pentru mentinerea volumului osos este practicata inca pe scara larga, crestele edentate rezultate fiind reduse si de cele mai multe ori insuficiente pentru inserarea unui implant cu diametrul minim recomandat.

Factorii de crestere (PRGF - tehnologia Endoret)

Tehnologia Endoret este o tehnologie biomedicala dedicata stimularii regenerarii tesuturilor, prin aplicarea proteinelor proprii organismului. Aceasta asigura necesarul de izolare si concentrare al proteinelor din sange implicate in regenerarea tesutului prin aplicare direct in zona afectata, fiind astfel cea mai eficienta tehnologie utilizata in chirurgia orala, fiind aplicata cu succes in terapiile minim invazive efectuate in clinica aesthetics ONE. Utilizarea factorilor de crestere (PRGF) contribuie la cresterea considerabila a calitatii vietii si confortului post-operator prin diminuarea inflamatiei si a durerii, eliminarea partiala sau totala a medicatiei suplimentare si reducerea timpului de vindecare.

Bone split

Manopera terapeutica de largire a crestei osoase realizata in clinica aesthetics ONE reprezinta alternativa minim invaziva si biologica de tratament pentru situatiile in care osul este prea ingust pentru a permite inserarea unui implant de diametru normal. Aceasta manopera presupune inserarea implanturilor in aceeasi sedinta de tratament, stabilitatea volumetrica astfel obtinuta conducand la o buna osteointegrare pe termen lung si totodata la un confort maxim pentru pacient, nefiind necesare alte interventii chirurgicale sau aditii ulterioare.

Sinus lift

Pierderea dinților in zonele laterale implică resorbtia osului alveolar si este de multe ori asociată cu creșterea volumului de aer în sinus. In aceste conditii, pentru a putea insera implanturi de o lungime corespunzatoare, este necesara ridicarea membranei sinusale completata sau nu de aditie osoasa, in functie de particularitatile locale identificate in cadrul investigatiilor imagistice 3D (CBCT – computer tomograf cu fascicul conic). Indiferent de situatie, abordarea chirurgicala este minim invaziva, iar inserarea implanturilor se realizeaza in aceeasi sedinta. Confortul pacientului este sporit iar vindecarea rapida in cazul respectarii intocmai a conduitei post-operatorii.

Sari la bara de unelte