Patologia orala

Patologie orala

Ce inseamna patologie orala?

Patologia orala este specialitatea ce are ca obiect diagnosticul si tratamentul afectiunilor ce apar la nivelul mucoasei bucale si a regiunilor anatomice vecine. Ea se afla la granita dintre stomatologie si diferite alte specialitati medicale si de aceea, de multe ori este necesara o consultatie interdisciplinara.

Stabilirea unui diagnostic corect in patologia orala se bazeaza atat pe o examinare complexa a pacientului, dar si pe experienta clinica a specialistului.

Desi prezenta multor leziuni in cavitatea bucala este deseori sesizata de pacient, datorita bogatei sensibilitati a zonei respective, de cele mai multe ori acestea sunt tratate cu indiferenta sau chiar ignorate de catre pacienti. In unele situatii aceste leziuni pot fi chiar semnele de debut ale unor boli sistemice sau prezinta un potential de malignizare in lipsa unui tratament corect de specialitate.

Consultatiile periodice efectuate de un medic stomatolog generalist bine pregatit, insotite ori de cate ori este nevoie de un screening la nivelul cavitatii bucale, pot contribui la mentinerea sanatatii orale pe termen lung.

Sari la bara de unelte