Implantologie orala si parodontologie

Implantologie orala si Parodontologie

Implantologia astazi

Implantologia s-a dezvoltat in ultimii ani ca rezultat al cerintelor pacientilor pentru estetica, de la sisteme si accesorii pentru protetica fixa pana la sisteme speciale pentru protezari totale. Pentru a putea obtine un astfel de rezultat estetic, s-a recurs din ce in ce mai mult la utilizarea celor mai avansate materiale si tehnologii (CAD/ CAM, planificare 3D, biomateriale de ultima generatie, etc). Cu toate acestea, de multe ori s-au raportat esecuri in ceea ce priveste stabilitatea functionala si estetica pe termen lung, in primul rand datorita nerespectarii principiilor biologice.

Abordarea biologica

In ultimii 10 ani, am analizat mai multi parametrii si am ajuns la concluzia ca o abordare biologica in implantologie duce la un rezultat predictibil si stabil, atat din punct de vedere functional cat si estetic. Studiile proprii intreprinse, coroborate cu rezultatele clinice obtinute, au condus la elaborarea unui concept de tratament, bazat pe respectarea biologiei si pe confortul pacientului. Tehnicile noastre minim invazive au fost prezentate in ultimii ani la congrese si conferinte internationale si, pe langa faptul ca s-au bucurat de aprecieri profesionale, au readus Romania pe harta stomatologiei mondiale.

Implantare flapless

Implantarea flapless este abordarea minim invaziva in implantologia orala, bazata pe respectarea tuturor aspectelor biologice, abordare diametral opusa tehnicilor clasice ce presupun incizia mucoasei, denudarea osului pentru o mai buna „vizibilitate”, suturi post operatorii, etc. Totodata, confortul post operator este maxim, in majoritatea cazurilor pacientul neresimtind nici macar un disconfort in urma interventiei chirurgicale.

Precizia tehnicilor chirurgicale minim invazive

Desi nu reprezinta un „panaceu Universal”, chirurgia minim invaziva poate fi utilizata in marea majoritate a cazurilor ce pot fi tratate in practica zilnica in cabinetul stomatologic. Desigur, tehnologia actuala aduce un plus de valoare in reusita acestui tip de tratament, investigatiile imagistice, reconstructiile 3D dar mai ales o buna analiza clinica efectuata de catre medicul specialist, contribuind la realizarea uneor interventii extrem de precise si sigure. Pentru a obtine rezultatul scontat, aceste tehnici nu pot fi utilizate decat de catre medici experimentati, care cunosc si inteleg principiile biologice. Clinica aesthetics ONE este centru de excelenta si centru de training pentru acest tip de tratament, in fiecare an trecandu-ne pragul medici din tara si din strainatate deschisi sa isi schimbe viziunea si abordarea vis-a-vis de tehnicile chirurgicale folosite in practica zilnica.

Planificarea tratamentului

In zilele noastre, implantologia nu mai este de mult o specialitate exclusiv chirurgicala, ci este considerata o latura chirurgicala a tratamentului protetic. Astfel, deciziile legate de locul inserarii implanturilor nu mai sunt luate in functie de „oferta osoasa”, ci de poxitia si designul ideal al viitorilor dinti. Astfel, etapa de tratament implantologic respecta conceptul actual de tratament „backward planning”, ce presupune realizarea inca de la inceput a unui proiect al viitoarelor restaurari definitive, in baza carora se desfasoara toate etapele de tratament.

Parodontologia astazi

Parodontologia este specialitatea care se ocupa cu tratamentul bolii parodontale, cea mai frecventă condiţie inflamatorie cu caracter distructiv din patologia umană. Tratamentul bolii parodontale s-a schimbat mult in ultimii ani. Totodata si obiectivele acestuia. Articole profesionale si pareri profane au invadat nenumarate canale media. Daca in trecut, principalul obiectiv era stoparea bolii parodontale, in prezent, o abordare corecta a tratamentului poate duce la regenerare tisulara si vindecare. Singurul aspect ramas neschimbat din toate timpurile este insusi factorul cauzal al aparitiei bolii parodontale: factorul bacterian.

Tratamentul bolii parodontale

Schema de tratament actuala a bolii parodontale este elaborata de catre medicul specialist in urma unui diagnostic stabilit pe baza consultatiei clinice, a investigatiilor imagistice si a testelor microbilologice. Tratamentul non-chirurgical poate fi completat de tratament medicamentos local sau sistemic si de tratamentul cu laser. Chirurgia parodontală se efectuează ca ultimă etapă a terapiei parodontale

Implantologie orala si parodontologie
5 (100%) 2 votes